Iain Conn , a British Gas anyacége, a Centrica vezére 4,1 millió fontot keresett tavaly. A részvényesek már akkor túl magasnak ítélték meg a vezérigazgató fizetését, amikor 2015-ben odaérkezett. Az pedig végképp felháborította őket, hogy mindjárt az első évben 1 millió fontos emelést harcolt ki magának. Miközben a cég részvényeinek az értéke 17 százalékkal csökkent tavaly - írja a hvg.hu.

John Fallon, a Pearson kiadó főnöke is szerepelne a Daily Mail szégyenlistáján, bár a részvényesek kétharmada megakadályozta a legújabb fizetésemelést. Tavaly azért 20 százalékos fizetésemelést kapott , miközben a cége 2,6 milliárd fontos rekord veszteséget produkált.

Bob Dudley, a BP amerikai főnöke 2015-ben 14 millió fontos éves jövedelmet könyvelhetett el. 20 százalékos fizetésemelést kapott annak ellenére, hogy a BP rekordveszteséget mutatott ki- 4,5 milliárd fontot. (A 600 ezres fizetés sem álom itthon)

Pascal Soriot, az AstraZeneca főnöke 13,4 millió fontot vihetett haza. Pedig ő akadályozta meg a Pfizer egyesülést, mely megnövelte volna a részvények értékét. A részvényesek 40 százaléka a csúcsfőnök jövedelme ellen szavazott, de hiába.