Ezért akadt ki Juncker

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke keddi strasbourgi kijelentésével az Európai Parlament plenáris vitáinak fontosságára hívta fel a figyelmet, és a sajnálatát is amiatt fejezte ki, hogy egy ilyen jelentőségű ülés "relatíve üres ülésteremben zajlik" - jelentette ki Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője brüsszeli sajtótájékoztatóján szerdán.
Szepesi Anita, 2017. július 5. szerda, 14:23
Fotó: Napi.hu

A szóvivő elmondta, az Európai Bizottság elnöke jó barátságban van Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével. "A barátok néha kimondják az igazságot, amelyet nem mindig kellemes hallgatni, de ezért vannak a barátok" - fogalmazott az MTI szerint.

Felhívta a figyelmet, hogy Juncker észrevétele "az egyenlőségre és igazságosságra alapuló tiszteletre" vonatkozott, amely minden tagállamot megillet, "akár kicsik, akár nagyok". Az elnök hasonló észrevételt tett 2015-ben a szlovák soros uniós elnökség eredményeiről tartott vita során is - emlékeztetett a szóvivő.

Winterstein hozzátette: Juncker elnök az ülést követen sajnálatát fejezte ki szavainak megválasztása miatt.

Jean-Claude Juncker kedden nevetségesnek és komolytalannak nevezte az Európai Parlamentet, mert a máltai soros elnökségről szóló plenáris vitán szinte teljesen üres volt a strasbourgi ülésterem.

"Az Európai Parlament nevetséges, nagyon nevetséges! Önök nevetségesek! A parlament teljes mértékben nevetséges!" - méltatlankodott Juncker.

Juncker - azóta sajnálatosnak minősített - fogalmazása szerint az, hogy mindössze 30 képviselő volt jelen a teremben, azt mutatja, hogy az Európai Parlament "nem komoly intézmény".

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke kétszer is félbeszakította Juncker felszólalását, és arra kérte, változtasson beszédének hangvételén, ne nevezze nevetségesnek az EP-t, mert szerinte nem az. Hozzátette: nem a bizottság feladata, hogy ellenőrizze az uniós parlamentet, hanem épp fordítva.

Juncker erre úgy reagált, hogy "elég kicsi a jelen lévő kisebbség", hogy számon kérhesse az Európai Bizottságot, majd hozzátette: soha többet nem vesz részt olyan jellegű ülésen, ahol nem tartják tiszteletben a kisebb tagországok uniós elnökségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.07.05 16:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.07.05 15:36

Zagyva, zavaros hadoválása teljes összhangban van az itt látható fotóival, főleg a másodikkal. Ez az ember már nem szokott kijózanodni. Juncker Európa Jelcinje.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.07.05 15:04

Brüsszeli pojácák, akik az adófizetők pénzén élősködnek :-((
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html