Ezért támadott Trump Szíriában?

Belpolitikai okok húzódhatnak meg a mögött, hogy Donald Trump amerikai elnök, korábbi politikájához képest 180 fokos fordulatot végrehajtva, rakétatámadást rendelt el Szíriában - mondta Nagy Sándor András, Amerika-szakértő az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 9. vasárnap, 09:26
Fotó: Napi.hu

Korábban Donald Trump azt mondta, a fő ellenség, az Iszlám Állam ellen kell harcolni, és Oroszországgal és az általa támogatott Aszad-rezsimmel is össze kell fogni ellene - mondta.

Az utóbbi időben sorozatos belpolitikai kudarcok érték az elnököt, egyebek mellett sokan támadták, hogy Moszkva segítette hatalomra - mutatott rá. Most már ezzel nem lehet vádolni - jegyezte meg, hozzátéve, hogy már a demokrata Hillary Clinton is "dicsérte" a beavatkozásért.

Sokan megkérdőjelezik az amerikai elnök motivációit akkor, amikor humanitárius okokra hivatkozik, mert korábban egy - azóta bíróságilag eltörölt - rendeletében megakadályozta, hogy szír menekültek az Egyesült Államokba jöhessenek - írja az MTI.

Csütörtökön az amerikai hadsereg Donald Trump elnök parancsára 59 Tomahawk robotrepülőgépet lőtt ki a szíriai Sarját légi támaszpontra, megtorolva a szíriai hadseregnek az ellenzék ellen végrehajtott korábbi, állítólagos vegyifegyver-támadását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Szalay_Miklos, 2017.04.09 11:11

Itt egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért:

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid077

(A legfelső sor a kép tetején, "Politikai konfliktusok". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html