Felemás makoadatok érkeztek az USA-ból

Nőtt a munkanélküli segélyért folyamodók száma ezen a héten az Egyesült Államokban. Jó adat is érkezett, a vártnál nagyobb mértékben nőttek a személyi jövedelmek és kiadások márciusban.
MTI-Eco, 2014. május 1. csütörtök, 16:04
Fotó: Napi.hu

A becsültnél és az előző hetinél is többen folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért a múlt héten az Egyesült Államokban - közölte csütörtökön az amerikai munkaügyi minisztérium. A 17. héten 344 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, 14 ezerrel többen az előző heti felülvizsgált, és így 329 ezerről 330 ezerre emelt számnál. Elemzők 319 ezer segélykérelmet vártak a 17. hétre.

A benyújtott segélykérelmek négy heti mozgóátlaga az előző hetihez képest 3 ezerrel 320 ezerre emelkedett a 17. héten.

Nőttek a személyi jövedelmek és kiadások

Márciusban a vártnál nagyobb mértékben nőttek, 8,4 milliárd dollárral, azaz 0,5 százalékkal a személyes jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban - közölte csütörtökön az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA). Ezen belül a szabadon elkölthető jövedelem 68,0 milliárd dollárral, szintén 0,5 százalékkal nőttek. Az előző havi növekedés mértékét a BEA 0,3 százalékról 0,4 százalékra módosította. Elemzők márciusra 0,4 százalékos növekedést vártak.

A személyes fogyasztási kiadások 107,2 milliárd dollárral, 0,9 százalékkal nőttek márciusban, szemben az előző havi 0,5 százalékos növekedéssel. Elemzők a személyes kiadások 0,6 százalékos növekedését jelezték előre márciusra.

HOZZÁSZÓLÁSOK