A katolikus egyházfő megállapította: a modern társadalomnak - az információ gyors és nagy mennyiségű áramlása, valamint a személyek és javak nagy fokú mozgása miatt - rengeteg energiára van szüksége. Ugyanakkor a Földön egymilliárd ember szenved energiahiányban - írta az MTI alapján a hvg.hu.

A pápa állást foglalt a tiszta energia mellett, és felhívta a figyelmet a környezeti egyensúlytalanságokra, amelyek az emberiség nagy családját veszélyeztethetik a jövőben.

Mindazok, akik találékonyságukkal és szakmai hozzáértésükkel képesek voltak sokak életminőségének a javítását szolgáló újításokra, remélhetőleg ezt a tehetségüket a jövőben is kamatoztatják, hogy segítsenek megoldani mai világunk két legtörékenyebb helyzetét, a szegényekét és a környezetét. A pápa felszólította a jelenlévőket: alkossák ők annak a vezetői csoportnak a "magját", amely a globális energetikai átmenet során tekintettel lesz a Föld minden népének, a jövő nemzedékeinek, az állat- és növényvilág minden fajának, az ökoszisztémáknak a szempontjaira.