Feszültség Észak-Koreában: Putyin is reagált

Észak-Korea jelentette nukleáris fenyegetést nyomásgyakorlással, háborús és sértő szólamokkal biztosan nem lehet megoldani – véli Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szerint csak a tárgyalások vezethetnek eredményre, méghozzá olyanok, amelyekhez nem támasztanak előfeltételeket - írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 1. péntek, 11:11
Fotó: Reuters

Az orosz államfő szerint a Koreai-félszigeten az utóbbi időben kiéleződött helyzet "egy nagyszabású konfliktus határán egyensúlyoz".

Putyin arra hívja fel a figyelmet, hogy Peking és Moszkva "útitervet" dolgozott ki a helyzet átfogó rendezésére, amelynek keretében elősegítenék a feszültség fokozatos enyhítését, valamint kialakítanák a tartós béke és biztonság mechanizmusát.

E dokumentum ugyanakkor kizárja erő vagy fenyegetés alkalmazását, a rendezést pedig politikai-diplomáciai úton, előzetes feltételek nélküli párbeszéddel valósítaná meg - olvasható a portálon.

Az orosz elnök cikkében javaslatot tett a BRICS-tagországoknak (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika), hogy dolgozzanak ki közös szabályokat a nemzetközi információs biztonság tárgyában, és felvetett egy erről szóló kormányközi megállapodást is.

HOZZÁSZÓLÁSOK