Ha Clinton győz, az "vérontáshoz vezethet"

Hillary Clinton elnöksége vérontáshoz vezethet - állította Matt Bevin, Kentucky állam kormányzója, republikánus politikus a hétvégén, kijelentése kedd este vált közismertté.
MTI, 2016. szeptember 14. szerda, 07:49
Fotó: MTI/EPA

Matt Bevin azt sugalmazta, hogy ha a demokraták nyerik az elnökválasztást az ősszel, akkor akár fegyveres felkelésre is szükség lehet, hogy a konzervatívok megvédjék az amerikai értékeket a liberalizmustól. Bevin egy washingtoni konferencián így fogalmazott: "Nekem kilenc gyermekem van, és összetörik a szívem, ha arra kell gondolnom, hogy az ő vérükre lesz szükség ahhoz, hogy helyre lehessen majd hozni valamit, hogy visszakövetelhessünk valamit, amit fásultságunkban és közönyünkben elvesztegettünk".

A széles körben is nyilvánosságra került mondatok után a tavaly megválasztott, 49 éves Bevin - aki a Tea Párt egyik politikusa - magyarázkodni kényszerült. Irodája közleményben tudatta, hogy a kormányzó a katonák áldozatvállalására gondolt, mert "nem lehetünk engedékenyek a szabadságunkat lerombolni kész radikális iszlamista szélsőségesekkel szemben".

Demokrata párti politikusok azonnal elítélték a kormányzó megjegyzéseit és lemondásra szólították fel őt. "Felszólítása amerikai honfitársaink vérének kiontására szerintem ellentétes az alkotmánnyal és hivatali esküjének megszegését is jelenti" - mondta Nancy Jo Kemper, demokrata párti politikus kedd esti sajtóértekezletén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.09.14 09:15

Nyilvánvaló, hogy mire gondolt a kormányzó. A súlyos tüdőgyulladás azonban hallucinációkat okozhat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html