Hatéves csúcson Putyin népszerűsége

Vlagyimir Putyin népszerűsége hatéves csúcsot ért el Oroszországban - közölte csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
MTI, 2014. május 15. csütörtök, 19:16
Fotó: Reuters

Az Oroszországi Társadalmi Véleménykutató Központ (VCIOM) legfrissebb felmérése szerint a megkérdezettek 85,9 százaléka elégedett az orosz elnök tevékenységével. Ez a mérték meghaladja a hat évvel ezelőtti, 82,2 százalékos népszerűségi mutatót. Putyin népszerűsége már öt hónapja növekszik folyamatosan, az utóbbi egy hónapban 3,7 százalékkal, az év eleje óta pedig több mint harmadával nőtt.

A kutatók az elnök magas támogatottságára is rákérdeztek: a válaszolók 52 százalékánál az ukrajnai válsághelyzet szerepel az első helyen, 34 százalék a május 9-i győzelem napi ünnepségre hivatkozott Putyin támogatásának indoklásakor.

A kormányzó Egységes Oroszország párt népszerűsége is hatéves csúcsot ért el, támogatottsága a januári 41,7 százalékról május elejére 60,4 százalékra emelkedett. A felmérést május 10-11-én végezték negyvenkét oroszországi régióban ezerhatszáz ember megkérdezésével.

HOZZÁSZÓLÁSOK