Hihetetlen hír jött Putyinról

Korábban elképzelhetetlen közvélemény-kutatási eredményt tett közzé az egyik kormányközel intézet Oroszországban: Vlagyimir Putyin népszerűségi indexe a mélybe hanyatlott.
Komócsin Sándor, 2019. május 30. csütörtök, 06:20
Fotó: AFP

Az oroszoknak kevesebb mint fele szavazna Vlagyimir Putyin államfőre, ha most vasárnap lenne az országban az elnökválasztás - idézte a kormányközeli RBC intézet felmérésének eredményét a Moscow Times. Putyin 2018 márciusában 77 százalékos szavazati aránnyal nyert az államfőválasztáson, amelyen hatodik elnöki ciklusát kezdhette meg, ám ma csak 48 százalékra számíthatna.

A felmérést a Kreml megrendelésére készítették. Az elnök támogatottsága 70 százalék felett volt 2014-ben, amikor Oroszország annektálta az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet. Ennek tükrében kínos a jelenlegi mutató, főként ha figyelembe vesszük, hogy egy másik állami pénzből élő kutatóintézet nemrégiben azt találta, hogy a Putyin iránti bizalom 13 éve nem látott mélységbe került.

Az oroszok nem bíznak abban, hogy az életük holnap jobb lesz, mint amilyen ma - értékelte az eredményeket Valerij Fjodorov, az állami támogatásból élő VTsIOM közvélemény-kutató intézet vezetője. Ez volt az az közvélemény-kutató, amely a múlt héten arról számolt be, hogy Putyin teljesítményében immáron csak a választók 31,7 százaléka bízik. Általános népszerűségi mutatóját ez az intézet ennek ellenére 65,8 százalékra mérték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.30 10:15

Ez lehetetlen, biztos csak álhír, féknyúz!
Biztos orosz Sorosügynökök terjesztik azt, hogy ez a népszerű, kedves nagyvezér veszítene a népszerűségéből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html