Hivatalosan is vége a spanyol recessziónak

Nőtt a spanyol gazdaság a harmadik negyedévben, hivatalosan is véget ért a két éve tartó spanyol recesszió. A spanyol nemzeti statisztikai hivatal szerdai adatai szerint a spanyol GDP negyedéves alapon 0,1 százalékkal növekedett a harmadik negyedévben, miközben októberben lassult az infláció.
MTI-Eco, 2013. október 30. szerda, 11:09
Fotó: Napi.hu

A spanyol gazdaság először nőtt 2011 eleje óta, így a statisztikai hivatal jelentése megerősíti a spanyol jegybank korábbi számításait. A statisztikai hivatal szerint a harmadik negyedéves növekedést az export és a turizmus hajtotta. A belföldi fogyasztás hosszú ideje gyenge, de szeptemberben az is növekedett, ami újabb jele, hogy Spanyolország túl lehet a válság legnehezebb szakaszán.

A fogyasztást élénkítheti, hogy lassul az infláció. Előzetes adatok szerint októberben csak 0,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, négy éve a leglassabb ütemben. Gazdasági elemzők ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a gazdasági növekedés még nagyon törékeny, és egyelőre nehéz elképzelni, hogy erős és fenntartható lesz a gazdasági erősödés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antifreemaison, 2013.10.30 11:34

@Halacska: ...a háttérhatalom süket -idióta hiteltelen dumája ...hahahaha...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Halacska, 2013.10.30 11:15

Nevetséges! 0,1% :-)))) Ez nem mérhető...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html