Hol a legolcsóbb a benzin Európában?

Európában van két olyan ország, ahol a magyarországinál jelentősen olcsóbb az üzemanyag - írta a hvg.hu.
Domokos László, 2018. április 22. vasárnap, 10:12
Fotó: Napi.hu

A legfrissebb adatok szerint Európában jelenleg Fehéroroszországban lehet a legolcsóbban tankolni, ahol átszámítva mintegy 160 forintba kerül 1 liter benzin.

Oroszországban sem kell sokkal többet fizetni ezért az üzemanyagért, itt 163 forintot kérnek el 1 literért - írta a portál a globalpetrolprices.com adatai alapján.

Ugyancsak elég olcsó helynek számít Ukrajna, ahol mostanság átlagosan 282 forintot kérnek a benzin literjéért, és Moldovában is olcsó az üzemanyag, itt ugyanis mintegy 285 forintot kérnek 1 liter benzinért.

Magyarország a toplista első harmadában, konkrétan a tizenharmadik helyén található: jelenleg átlagosan 368 forintba kerül egy liter benzin. A hazaihoz hasonlóak az árak Romániában, Törökországban, Luxemburgban és Ausztriában.

A toplista másik végén Izland található, ahol jelenleg 539 forintot kérnek el a benzin literjéért. Vagyis 3,3-szor többet, mint Fehérorországban és 46 százalékkal többet, mint hazánkban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2018.04.23 06:12

NE CSAK a benzin- (és más üzemanyag) árak sima összehasonlítgatásával gyertek folyton, hanem néha AZZZAL IS! - hogy ahhoz a benzinkuti benzin-árhoz valójában mennyi ott az átlagfizetés! Mert így bizony eléggé durván torzít minden számítás!.
Egy időben magyar részről folyton hívatkozás volt az árakra, hogy mi magyarországi autósok - ugyan mit sírunk a drága benzin miatt, amikor Ausztriában csaknem ugyanannyi!
Ám azt soha sem tették hozzá a valóban ideális számításhoz, hogy Ausztriában bizony 5x TÖBB A FIZETÉS!
Tehát - ha kissé ügyesebben osztunk-szorzóunk - tényszerűen egyből kiderül, hogy valójában Ausztriában SOKKAL OLCSÓBB, mint minálunk!
És ha az az osztrák idejön, bizony neki az itteni ár is nagyon olcsó!
S pénzéhez mérten nem csupán a benzinekkel, de szinte minden más egyéb termékkel - a boltokban!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html