Hol állhat Navracsics az új bizottságban? - Nézze meg a leosztást!

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke teljesen átalakította a testület szerkezetét. A most közzé tett szervezeti ábrából kiderül, Navracsics Tibornak kivel kell majd együtt dolgoznia, ha az Európai Parlament (EP) is rábólint a kinevezésére a szerdai meghallgatása után.
Szabó Zsuzsanna, 2014. szeptember 20. szombat, 16:25
Fotó: Reuters

Natasha Bertaud, Juncker szóvivője, a Twitteren közzé tette azt a szervezeti ábrát, amelyből kiderül, mely biztosoknak kell majd együtt dolgozniuk és ebben a szervezeti felépítésben hol helyezkedik majd el többek közt a magyar biztosjelölt, Navracsics Tibor - amennnyiben nem bukik el az EP szerdai (október 1.) meghallgatásán.

Az új bizottság egyik legfontosabb szervezetbeli újítása lesz, hogy a 2014-19-es időszakra megválasztott biztosi kollégiumban hét alelnök lesz, akik 20 biztos munkáját fogják koordinálni és irányítani. Az Európai Bizottság erről szóló tájékoztatója megjegyzi: a rendszer nem szigorúan hierarchikus vagy klaszter alapú, a célja, hogy megtörjék a politikai szekértáborokat. A feladatkörökben és az alelnökök felelősségi körébe utalt projektcsoportok területei között van átfedés.

 

A személyek hasábjai szélén található színek mutatják, melyik alelnökkel kell majd együtt dolgoznia az adott biztosnak.
Forrás: Európai Bizottság
A nagyobb ábráért kattintson!
A horvát civilek tiltakoznak
A 25 horvátországi civil szervezetet tömörítő Crosol szövetség nyílt levélben tiltakozott az Európai Bizottságnál és az Európai Parlamentnél Navracsics Tibor kulturális, oktatási és ifjúsági EU-biztossá való kinevezése ellen és szót emelt a magyarországi civil szervezetek vegzálása ellen is - jelentette a jelentette a Dalje.com horvát híroldal. A civilek Magyarország zágrábi nagykövetsége elé tüntetést is szerveznek.

Mint azt korábban megírtuk, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke Navracsicsot oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölte. A brüsszeli testület közleménye szerint a magyar biztos a bizottság kulturális és oktatásért felelős főigazgatósága (EAC), a Közös Kutatóközpont (JRC), a brüsszeli székhelyű Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA), a Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) munkájára támaszkodhat majd, emellett ő felel majd az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT) valamint az Európai Unió Kiadóhivatalával (OP) való kapcsolattartásért.

Az Európai Parlament (EP) házbizottságaként működő úgynevezett elnökök konferenciája csötörtökön döntött az uniós biztosjelöltek meghallgatásáról. A közzétett adatok alapján Navracsics Tibort október 1-jén hallgatja meg az EP kulturális bizottsága.

A meghallgatások szeptember 29-én veszik kezdetüket, és mindegyik biztos meghallgatása 3 óra hosszú lesz. A bizottság első alelnökének jelölt, holland Frans Timmermans meghallgatása eltér majd a többitől. Miután neki Juncker olyan jogköröket szán, amelyekkel gyakorlatilag az egész testület munkájára hatással lesz, őt nyílt ülésen hallgatja majd meg, utolsóként az elnökök konferenciája, amely minden EP-képviselő részt vehet.

A meghallgatások eredményét október 7-én az elnökök konferenciája, másnap pedig a frakciók is értékelik. Az elnökök konferenciája október 9-én pénteken fogja lezártnak nyilvánítani a meghallgatásokat, majd ismerteti azok eredményeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SirCrusader, 2014.09.20 19:46

@Abbe: Én is sakkoztam a nagyapámmal. Ő 80 fölött volt Isten nyugosztalja.

Ez említett max egy paraszt volt nálla. egyőől beáldozta volna
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2014.09.20 19:39

@SirCrusader: Néhai matektanárom szerint a sakk játék lényege, hogy minden figura a helyén legyen. Navra ott van....

De amennyiben inverz üzemben nézed a dolgot, akkor az élbolyban van.
Ezt meg ugye kiválóan lehet kommunikálni:))
És miért ne értelmeznék a fijjug így, miután kijelentetett, hogy a negatív növekedés is növekedés...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

SirCrusader, 2014.09.20 18:39

Ahol kell az utolsók között
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html