Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rossz munkakörülmények, az alacsony bérek és a konzultáció hiánya miatt a múlt hét csütörtök este megkezdődött munkabeszüntetés azt a nagyjából harminc légitársaságot érintette, amelyeknek a poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi - írja az MTI.

A belga sajtó szerdán arról számolt be, hogy az Aviapartner vezetőinek és a cég munkatársainak érdekeit védő szakszervezeteknek végül sikerült megállapodniuk, és így délután véget ért a sztrájk.

Az egyezség értelmében jobb munkakörülményeket fognak biztosítani a dolgozók számára, csökkentik a terhelésüket és új felszereléseket is vásárolnak.

Összesen 960 járatot töröltek a sztrájk hat napja alatt, a zavarok 115 ezer utast érintettek. A héten ráadásul iskolaszünet van Belgiumban, s ez a szokásosnál is nagyobb utasforgalmat jelentett.

A Zaventem a legnagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér Belgiumban, tavaly 25 millió utast fogadott, szemben a második legnagyobb, bár ugyancsak főként Brüsszelt kiszolgáló Charleroi 7 millió utasával.