Hullanak a fejek az adóhatóságnál

További kétezer fős leépítés jöhet a NAV-nál idén azt követően, hogy 2016-ban majdnem háromezren hagyták el az adóhatóságot. Közben vezetőket is leváltottak.
Komócsin Sándor, 2017. február 2. csütörtök, 09:23
Fotó: Stocksnap

Akár kétezer fővel is csökkenhet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) létszáma idén - tudta meg a Magyar Nemzet. A háttérben az lehet, hogy a költségvetési törvény szerint 2017-ben 50 millió forinttal kevesebb jut bérre, mint tavaly. Eközben a 2016-ban bevezetett életpályamodell fél évre hétmilliárdos többletkiadást okozott.

Az adóhatóságtól tavaly majdnem háromezer ember távozott. A napilap információi szerint adórevizorok, végrehajtók ezrei hiányoznak. A Magyar Nemzet emellett úgy tudja, hogy Tállai András, a hatóság vezetője szilveszteri pohárköszöntőjében cáfolta, hogy rossz lenne a viszonya Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel - a lap sok forrása biztosra vette távozását posztjáról.

A hét eleji hírek szerint több vezetőt felmentettek a NAV-nál. Ennek eredményeként az informatika főigazgatóságnak nincs vezetője vagy vezetőhelyettese, miközben az adóhatóságnak négymillió adóvallást kellene elkészítenie a következő hónapokban.

HOZZÁSZÓLÁSOK