Így vetne gátat az illegális migrációnak az EU

Az Európai Unió tagállamainak védelmi miniszterei brüsszeli tanácskozásukon a belső biztonságot, valamint a külső határokon hatékonyabb ellenőrzéseket lehetővé tevő uniós információs rendszerek közötti együttműködő képesség javítását szolgáló szabályokat fogadtak el - tájékoztatott az uniós tanács kedden az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2019. május 14. kedd, 15:45
Fotó: AFP

Az új szabályozás révén az információk könnyebb megosztása jelentősen javítja majd a többszörös személyazonosság észlelését és segítséget jelent az illegális migráció megakadályozása és az ellene való küzdelem terén, garantálva mindeközben az alapvető jogok védelmét.

Az információs rendszerek összekapcsolásának megteremtésével lehetőség nyílik arra, hogy azok kiegészítsék egymást, segítsenek megkönnyíteni a személyazonosítást, és elősegítsék a személyazonossággal való visszaélés elleni küzdelmet.

A rendelet egyebek mellett európai keresőportált hoz létre, amely lehetővé teszi az illetékes hatóságok számára több információs rendszer egyidejű lekérdezését mind személyazonosító, mind biometrikus adatok felhasználásával. Közös személyazonosító adattárt alkot, amely az unión kívüli országok állampolgárainak több uniós információs rendszerben rendelkezésre álló személyazonosító és biometrikus adatait tartalmazza.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszaii, 2019.05.14 16:42

@na4: Írd mér el te nagyokos, Eurőpi határait hogy lehet lezárni? Képzeld el a térképen Európát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.05.14 16:28

A legfontosabbról persze egy szó sem esett, hogy zárják le a külső határokat. Adtak megint egy pofont a szarnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html