Ilyen az igazán kemény miniszterelnök

Nem csupán miniszterelnökként, hanem magánemberként is fityiszt mutat a bankoknak Románia kormányfője. Fizetését készpénzben kérte, hogy egy fillér banki szolgáltatási díjat se legyen kénytelen fizetni.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 31. csütörtök, 10:48
Fotó: Napi.hu

Mihai Tudose miniszterelnök azt kérte, hogy készpénzben kapja meg a bérét, mert nem hajlandó kezelési költséget fizetni a bankoknak - írta a Maszol. A kormányfő nem először támadja a pénzintézeteket.

Egy tévéműsorban megkérdezték tőle: miért nincsenek bankbetétjei, mire ő így válaszolt: Nincs mit a bankban tartanom, ez az összes pénzem. (...) Azt sem akartam, hogy számlára utalják a fizetésemet, hogy ne kelljen még akár két banit sem fizetnem a banknak, ahányszor csak használom a kártyát.

A miniszterelnök bírálta azokat a pénzintézeteket, amelyek nem vallják magukat nyereségesnek. Ha profitra szakosodott bankokként, azt mondják, hogy nem termelnek profitot, szerintem valami nagyon nincs rendjén velük. Vagy menedzsmentgondokkal küszködnek, vagy továbbra is hülyéknek néznek bennünket, azt hiszik, nem látjuk, mit művelnek.

Arra a kérdésre, hogy szerinte az állampolgároknak hol kellene tartaniuk megtakarításaikat, azt mondta, válasszák a "komoly" bankokat, amelyek profitot termelnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK