Ilyen egy igazi hidegvérű döntés

Nem változtatott alapkamatán és monetáris enyhítési politikáján a brit jegybank, pedig a munkanélküliség érezhetően csökken.
Napi.hu, 2014. június 5. csütörtök, 13:23
Fotó: Reuters

A Bank of England (BoE) 0,5 százalékon tartotta alapkamatát, azon a szinten, ahova még 2009 márciusába vitte le - jelentette a MarketWatch. A bank monetáris tanácsa úgy döntött, hogy fenntartja eszközvásárlási programját is, ami monetáris enyhítési politikájának központi eleme. Ennek megfelelően továbbra is 375 milliárd font (628 milliárd dollár) a program keretösszege.

A mai ülés jegyzőkönyvét június 18-án hozzák nyilvánosságra. Az elemzők arra számítanak, hogy a bank döntéshozói határozottan foglalnak állást a korábbi politika folytatása mellett. Egyelőre nem veszik figyelembe, hogy a munkanélküliségi ráta hét százalék alá esett - nemrégen még ezt a szintet jelölték meg, mint amely elérése esetén emelhetik a hitelköltségeket. A fogyasztói árak növekedése bőven elmarad a BoE kétszázalékos célértékétől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mfj, 2014.06.05 13:57

nem vér kell ehhez, hanem tudás, üzleti kultúra, stratégiai gondolkodás:)
a vér az nálunk kell. az imént felsoroltakkal szemben nálunk ugyanis kurucos lendületű fiatalok kerestetnek,hogy kérlelhetetnlenül kivitelezzék a sebtiben született terveket/ötleteket
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html