Ilyen volt Harry és Meghan esküvője a brit sajtó szerint

A brit sajtó óriási terjedelemben foglalkozott Harry herceg és Meghan Markle esküvőjével, a híradások többnyire az udvari protokoll változásait, a szigorú szabályok enyhülését emelik ki - jelentette a közmédia tudósítója az M1 csatorna vasárnap reggeli műsorában az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 20. vasárnap, 11:03
Fotó: AFP

Majdnem mindegyik elemzés felidézi a 82 évvel ezelőtti esküvőt, amikor VIII. Edwardnak le kellett mondania a koronáról, mert elvált amerikai hölgyet akart feleségül venni - írja az MTI.

Harry hercegnek ugyan még engedélyt kellett kérnie a királyi házassági törvény alapján II. Erzsébettől, a királynőnek azonban valószínűleg eszébe sem jutott visszautasítani a kérést.

A helyi beszámolók rendszerint kiemelik, hogy a korábbi évtizedek majdhogynem komor hangulatú esküvőivel ellentétben szombaton könnyed és vidám szertartásra kerülhetett sor. Még Vilmos herceg 2011-es esküvője is sokkal szigorúbb volt, bár testvéréé kisebb jelentőségű, hiszen Harry csupán hatodik a trónutódlási sorrendben, így belőle valószínűleg sosem lesz király - derült ki az MTI tudósításából.

Képünk forrása: AFP Photo/Pool/Dominic Lipinski

HOZZÁSZÓLÁSOK