Alkohollal kezelné az emberek gondjait a politikus - botrány tört ki Indiában

Balszerencsés ötlete támadt egy indiai miniszternek, aki társadalmi és gazdasági hasznot remélt attól, hogy italszállító szolgáltatást vezessenek be az egyik állam nehezen megközelíthető kistelepülésein. Sokan, leginkább vidéken élő nők körében hatalmas felháborodást keltett az ötlet, lévén elmondásuk szerint az ittasság már amúgy is elég bajt okoz az életükben.
Rácz Gergő, 2019. szeptember 9. hétfő, 06:40
Fotó: AFP

Sajátságos felvetéssel állt elő India Karnátaka államának jövedéki adóügyekért felelős minisztere H Nagesh, aki a szeszfogyasztásban találta meg a régió boldogulásának lehetőségét. A felvetett ötlet szerint létre kellene hozni egy italszállító rendszert, amely elsősorban a távolabbi kistelepüléseket látná el.

Az ötlettől eredetileg az állami bevételek növelését várta. A szállítási rendszer arra is megoldást jelenthetett volna, hogy az ellátás nélküli településekről gyakran akár 10-15 kilométert kellett utazni ha valaki inni akart egyet. Hazafelé nyilván ittasan vezettek.

A javaslat óriási felháborodást keltett, különösen az elzárt településeken élő nők körében, akik gyakran válnak az italfogyasztás miatt családon belüli erőszak áldozatává. H Nagesh ötlete azért is volt sokaknak külön dühítő, mert mindössze kilenc hónapja több ezer vidéki nő 200 kilométert menetelt és tüntetett az alkohol teljes körű betiltását követelve az egész államban.

H Nagesh gyorsan visszakozott, egy napra rá már tagadta az eredeti felvetését, mondván félreértették amit mondott. Egyúttal azt is kijelentette, hogy Karnátaka államnak egyáltalán nincs szándékában a nagyobb mértékű alkoholfogyasztás népszerűsítése.

Sajátságos ötlettel állt elő India Karnátaka államának jövedéki adóügyeiért felelős minisztere H Nagesh, aki a szeszfogyasztásban találta meg a régió boldogulásának lehetőségét. A felvetett ötlet szerint létre kellene hozni egy italszállító rendszert, amely elsősorban a távolabbi kistelepüléseket látná el.

Az ötlettől eredetileg az állami bevételek növelését várta. A szállítási rendszer arra is megoldást jelenthetett volna, hogy az ellátás nélküli településekről gyakran akár 10-15 kilométert kellett utazni ha valaki inni akart egyet. Hazafelé nyilván ittasan vezettek.

A javaslat óriási felháborodást keltett, különösen az elzárt településeken élő nők körében, akik gyakran válnak az italfogyasztás miatt családon belüli erőszak áldozatává. H Nagesh ötlete azért is volt sokaknak külön dühítő, mert mindössze kilenc hónapja vidéki nők 200 kilométert meneteltek és az alkohol teljes körű betiltását követelték az egész államban.

H Nagesh gyorsan visszakozott, egy napra rá már tagadta az eredeti felvetését, mondván félreértették amit mondott. Egyúttal azt is kijelentette, hogy Karnátaka államnak egyáltalán nincs szándékában a nagyobb alkoholfogyasztás népszerűsítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK