Jó hír érkezett Németországból

Tavaly novemberben már hetedik hónapja nőtt az ipari termelés Németországban.
Domokos László, 2021. január 8. péntek, 09:10
Fotó: Napi.hu

A német statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint a szezonális, naptári és árhatással kiigazított adatok szerint novemberben 0,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Elemzők némileg szerényebb, 0,7 százalékos növekedést vártak.

A 2019 novemberitől 2,6 százalékkal maradt el az ár- és naptári hatással kiigazított ipari termelés tavaly novemberben, míg októberben éves összevetésben 2,7 százalékos csökkenést mértek.

Az energia- és az építőipart nem számítva októberhez képest 1,2 százalékkal nőtt a termelés. A félkész termékek előállítása 2,4 százalékkal bővült, a fogyasztási cikkek termelése ugyanakkor 1,7 százalékkal csökkent. Az energiatermelés 3,9 százalékkal esett, az építőipari termelés viszont 1,4 százalékkal nőtt novemberben.

Novemberben a német ipari termelés 3,8 százalékkal volt kisebb a februárinál, ami a koronavírus-járvány első hulláma miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket megelőző utolsó hónap volt - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2021.01.08 16:32

Én pedig rossz hírt hozok Németországból: a kormány, meg a politikusok itt ugyanolyan hülyék, mint máshol, talán kevésbé korruptak, de vannak köztük , akiknek a "genetikai" beállítódásai hasonlóak a Harmadik Birodalom vezetöiéhez.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html