Irán vezetője megtiltott minden tárgyalást az USA-val

Minden közvetlen tárgyalást megtiltott az Egyesült Államokkal Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője - írja az MTI iráni állami média nyomán.
Szász Péter, 2018. augusztus 13. hétfő, 13:05
Fotó: AFP

Ezzel gyakorlatilag visszautasította Donald Trump amerikai elnök javaslatát, aki a múlt hónapban közölte, hogy kész előfeltételek nélkül tárgyalni Iránnal az iszlám köztársaság atomprogramjáról kötendő új megállapodásról.

Megtiltok minden tárgyalást Amerikával. Amerika soha nem tartja a szavát, csak üres ígéreteket tesz - idézte az iráni állami tévé Hameneit.

Irán jelenleg ahhoz a többhatalmi megállapodáshoz tartja magát, amelyet több mint tíz évnyi tárgyalás után 2015-ben kötöttek az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjával és Németországgal, az Európai Unió vezette tárgyalások eredményeként. Trump viszont májusban bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a megállapodásból.

Irán pár nappal korábban már kizárt bármiféle találkozót az Egyesült Államokkal.

A kép forrása: AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.08.13 16:32

Trump máris a nadrágjába vizelt ijedtében!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.08.13 13:12

ezeket kellett volna levadászni elsőre
de ezt is elcsesztétek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html