Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cseh háztartások közel harmada úgy látja, hogy tavaly javult az anyagi helyzete - idézte a GfK közvélemény-kutató cég megállapítását a Radio Praha megjegyezve, hogy ezen a téren a 2018/2017-es növekedés volt a legnagyobb azóta, hogy ilyen vizsgálatok készülnek. Az emberek arra számítanak, hogy 2019-ben tovább nő a jövedelmük. A háttérben a gyors gazdasági növekedés és az alacsony munkanélküliség van.

A GfK felmérése azt is megállapítja, hogy a háztartások 13 százaléka pénzügyi helyzetének romlását volt kénytelen elszenvedni, ez az arány azonban a legalacsonyabb azóta, hogy a közvélemény-kutató cég 1990-ben elkezdte a jövedelmek alakulásával kapcsolatos felméréseit.

A lakosság kétharmada gondolja úgy, hogy 2019-ben képes lesz takarékoskodni, a megkérdezettek több mint fele mondta azt, hogy elérkezettnek látja az időt a háztartási gépek és a bútorok vásárlására. Csehországban egyébként 2014 óta folyamatosan nő az átlagkereset, tavaly például több mint nyolc százalékkal, közel 32 ezer koronára (394 ezer forint) ment fel. Ugyanakkor a csehek felének keresete elmarad ettől a szinttől.