Irma újabb áldozatokat szedett

Floridában hatan haltak meg egy idősotthonban a hurrikánból trópusi viharrá "gyengült" Irma okozta áramhiány miatt - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. szeptember 13. szerda, 20:47
Fotó: AFP

A Miami és Fort Lauderdale között fekvő Hollywood város idősotthona 115 száz lakójának kiköltöztetését azonnal megkezdték, a rendőrség pedig megindította a vizsgálatot.

Florida déli és part menti vidékein az Irma hurrikán miatt napok óta nincs áram, és a szolgáltató közlése szerint még napokig, sőt, akár szeptember végéig, nem is tudják helyreállítani a szolgáltatást. Óriási a hőség és magas a páratartalom,  azonban  a légkondicionáló berendezések nem működnek és a ventilátorokat sem lehet bekapcsolni.

Bár megindult a bűnügyi nyomozás, de a halálesetek szinte bizonyosan a hőségnek és a légkondicionálás hiányának tudhatók be - mondta Thomas Sanchez hollywoodi rendőrfőnök. Az idősotthont működtető rehabilitációs központ szintén azt erősítette meg, hogy a hurrikán következtében kialakult helyzet okolható a tragédiáért. Az idős emberek kiköltöztetését a tűzoltók végzik, orvosok segédletével. Több idős ember válságos állapotba került. (Ez maradt Irma után)

A városban 42 idősotthon van, a tragédia után a rendőrség és az orvosok elővigyázatosságból ellenőrzik valamennyit. A floridai egészségügyi szövetség - amely az államban lévő idősotthonok 81 százalékát képviseli - szintén közleményt jelentetett meg, s ebben leszögezte, hogy a Floridában lévő mintegy 700 idősotthon közül 150-ben még nem állították helyre az áramszolgáltatást.

Floridában, Georgiában, Dél-, és Észak-Karolinában jelenleg mintegy 10 millió ember van áram nélkül.

HOZZÁSZÓLÁSOK