A monetáris politikai döntéshozó testület, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) tagjainak többsége a dokumentum tanúsága szerint további információkra tart igényt, mielőtt a kamatemelés megkezdése mellett kötelezné el magát. Egy kivétellel minden tag több bizonyítékra vár a makrogazdasági feltételek teljesüléséről, elsősorban is az infláció alakulásának területén.

A testület egy tagja viszont már a júniusi ülésen is késznek mutatkozott a kamatemelés megkezdésére, ugyanakkor jelezte, hogy hajlandó szavazatával még egy-két ülést kivárni.

A gazdasági növekedési kilátások megítélésében a testület arra a megállapításra jutott, hogy a szezonális tényezők figyelembe vételének nehézségei miatt valószínűleg alulbecsülték az első negyedéves GDP-növekedés tényleges ütemét. Megítélésük szerint vannak arra utaló jelek, hogy a feldolgozóipari teljesítmény növekedési üteme már nem lassulhat, bár az ipari termelés növekedésének számos akadálya van, elsősorban is a dollár erősödése.

A munkaerő-piaci nehézségek túlnyomó részét már sikerült elhárítani, és itt az év végére területen tiszta lehet a helyzet. A munkaerő iránt növekvő kereslet a bérek növekedését is maga után vonja - mutat rá a dokumentum. A testületi tagok többsége szerint a lakossági fogyasztás növekedése is tartósnak ígérkezik, bár ebben néhányan kételkedtek.

A lakásépítési aktivitás erősödését biztató jelnek ítélték meg monetáris politikai döntéshozó testület tagjai. A helyzet értékelésében a régóta alkalmazott "lassú növekedés" kifejezést a "javulás jelei" kifejezéssel váltották fel. Megjegyezték azonban, hogy a lakásépítési aktivitás még mindig elmarad a lakosság számának növekedése által indokolt mértéktől.

A tagok számos, óvatosságra okot adó tényezőt soroltak fel a növekedési kilátások megítélésében, többen aggodalmukat fejezték ki a kínai gazdasági növekedés lassulása, illetve a görög adósságválság következményei miatt. A görög adósságválság a többség szerint az euróövezeti pénzügyi rendszerre is káros hatással lehet, de talán még az amerikaira is, amennyiben nem jön létre megállapodás.

A korábbi ülések jegyzőkönyveihez képest a legnagyobb változást a júniusi ülésről kiadott dokumentum a monetáris szigorítás megkezdése technikai részleteinek taglalásában hozta. A FOMC ugyanis megfontolásra érdemesnek tartja egy részletes tájékoztató (Implementation Note) kiadását a tervezett intézkedésekről a monetáris szigorítás megkezdésével egy időben.