Itt a közös V4-reagálás a britek követeléseire

Nagy-Britannia legfeljebb négy évig korlátozhassa a külföldi uniós munkavállalók szociális ellátását - áll abban az MTI birtokába jutott nyilatkozattervezetben, melyet a visegrádi csoport tagországai fűzhetnek a brit reformelképzelésekhez.
MTI, 2016. február 10. szerda, 21:53
Fotó: Napi.hu

Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország fontos EU-tagállamként tekint az Egyesült Királyságra, s ezért azt támogatja, hogy ne lépjen ki az unióból. Ugyanakkor a V4-ek elsődleges szempontja az, hogy közösen elfogadható megoldásokat találjanak Nagy-Britannia aggodalmaira - áll a visegrádi négyek közlemény-tervezetében.

A visegrádiak nem állnának útjába annak, hogy London korlátozza az EU-s munkavállalók szociális juttatásait, ugyanakkor ragaszkodnak ahhoz, hogy London ezt az intézkedést a lehető legrövidebb ideig, de legfeljebb négy évig alkalmazza.
A nyilatkozattervezetből a Reuters brit hírügynökség is hasonló részleteket közölt szerda este.

Nagy-Britanniában legkésőbb 2017 végéig népszavazást tartanak a brit EU-tagságról, de London a referendum előtt át akarja alakítani viszonyrendszerét az Európai Unióval, és reformokat kíván elérni a döntéshozatali, szabályozási mechanizmusokban. London egyik legsarkalatosabb követelése a külföldi EU-munkavállalók szociális ellátási szabályainak szigorítása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mezga1975, 2016.02.11 13:39

Persze és ha letelt a négy év újabb négy év kell vagy ha nem akkor megint előveszik az akkor népszavazást tartunk és kilépünk az EU-ból ha az EU-ban vagy mindenkire ugyanaz a szabály vonatkozik vagy kár erőlködni, ha egy tagállam engedményt kap (zsarolás útján) akkor a többi is ezzel fogja zsarolni az EU-t.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lan691, 2016.02.11 08:07

" ragszkodunk ahhoz hogy legfeljebb 4 évig" az angolok nem is akartak ennél többet, simán lefeküdtek az angoloknak . Végül is nekünk ez kifejezetten jo igy kissebb lesz anglia vonzereje, kevesebben hagyják majd el az orsagot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html