Itt az újabb rossz hír a görögöknek

Az Eurócsoport tagállamainak többsége immár ellenzi a Görögországgal való hitelmegállapodás meghosszabbítását - nyilatkozta az Eurócsoport szombat délutáni, brüsszeli ülésének kezdetekor a finn pénzügyminiszter.
MTI, 2015. június 27. szombat, 15:17
Fotó: Reuters

Alexander Stubb szerint a görög válság megoldásában az eddigi B tervből A terv lesz, amivel arra utalt, hogy a "Grexit", azaz Görögországnak az eurózónából való kényszerű távozása válik a legvalószínűbb megoldássá.

Az Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök által szombatra virradó éjjel bejelentett népszavazásra utalva a finn miniszter azt hangoztatta, hogy ez a nap szomorú nap a görögök számára. Stubb szerint ezzel bezárult az ajtó a további tárgyalások előtt.

Hasonlóan nyilatkozott Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter is. Az Eurócsoport egyik legtekintélyesebb miniszterének tartott Schäuble szerint Ciprasz bejelentése után nincs már alap a további tárgyalásokhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2015.06.27 18:08

Akkor grexit. Nagy nap Európának, megszabadul a feneketlen hordótól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.06.27 17:08

..marshall segély -geopolitika -neoliberaléizmus -szieszta ...portugál-spanyol-olsz -francia barátainknál is ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html