Jelentősen csökkentette az orosz gázimportot Ukrajna

Ukrajna 30,367 milliárd köbméter földgázt importált Oroszországból az idén az első tizenegy hónapban, ami 27,1 százalékkal kevesebb a tavaly azonos időszaki mennyiségnél - közölte az ukrán energiaügyi minisztérium szerdán.
MTI-Eco, 2012. december 26. szerda, 19:27
Fotó: Napi.hu

Ukrajna jelenleg jelentősen függ az orosz gázszállításoktól, amit csökkenteni akar. A tavalyi mintegy 40 milliárd köbméterről az idén legfeljebb 35 milliárd köbméterre, jövőre 20 milliárd köbméter körülire mérsékli az orosz gázimportot Ukrajna.

A földgáz importjának részbeni kiváltására a Kínai Fejlesztési Bank (CDB) 3,7 milliárd dollár hitelt nyújt Ukrajnának. A december közepén bejelentett megállapodás szerint az összegből az ázsiai ország technológiát ad át Ukrajnának ahhoz, hogy gázüzemű erőműveket széntüzelésűvé alakítson át. Számítások szerint az átállással Kijev évi 2 milliárd köbméter földgáz importját takaríthatja meg, miközben jelentősen növelni akarja hazai gáztermelését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

juliann, 2012.12.27 05:46

@na4:
na4, 2012. december 26., szerda 22:32
Szén? Jön a szmog Ukrajnában.
KINA villamosenergia termelését 90 % -ban szénerömüvek biztosítják !!!
Olcsó ,jól szabályozható , az ország számára gazdasági eröfölényt biztosít a más országok drága energia termelöivel szemben !!!
Most már lehet menni Kinához kölcsönt """leimolni""" ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2012.12.26 22:32

Szén? Jön a szmog Ukrajnában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html