Jó hír jött a német gazdaságról

A német jegybank azzal számol, hogy a folyó negyedévben jelentősebben nőhet a gazdaság teljesítménye az előző negyedévekkel összehasonlítva, részben annak a hatására, hogy élénkül a feldolgozóipari termelés.
MTI, 2016. november 21. hétfő, 15:26
Fotó: Napi.hu

A Bundesbank hétfőn ismertetett havi jelentésében azzal számol, hogy az idei negyedik negyedévben javul a fogyasztói és befektetői hangulat, nőnek az új megrendelések, és folytatódik a foglalkoztatottak számának a növekedése.

A jegybank úgy fogalmazott, hogy "a folyó negyedévben érezhetően nagyobb lesz a gazdasági növekedés, mint az előző negyedévekben volt".

A német hazai össztermék (GDP) növekedése 0,2 százalékra lassult a harmadik negyedévben a második negyedhez képest, amikor 0,4 százalékos bővülést regisztráltak az első negyedévi 0,7 százalékot követően.

A német kormány a múlt hónapban 1,7 százalékról 1,8 százalékra javította az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését és úgy vélte, hogy élénkítőleg hat a gazdaságra a lakossági fogyasztás erőteljes növekedése, valamint a menekültek kiadásainak a bővülése.

HOZZÁSZÓLÁSOK