Obama Floridában 51:45, Ohióban 50:44, Pennsylvaniában pedig 53:42 százalék arányban vezet leendő republikánus kihívójával, Mitt Romneyval szemben.

"Inga-" vagy "csatatér-államoknak" az amerikai politikai zsargonban azt a mintegy tucatnyi tagállamot nevezik, amelyek lakossága nem szavaz elkötelezetten és tendenciaszerűen az egyik vagy a másik nagy pártra, és amelyek meggyőzéséért a jelöltek kampányapparátusa a legélesebb csatákat vívja.

Peter Brown, a Quinnipac Egyetem közvélemény-kutató intézetének igazgatóhelyettese szerint ha ma tartanák a választást, akkor Obama elnyerné második mandátumát. Brown rámutatott, hogy az elnök az "ingaállamokban" jobban áll, mint országos szinten, részben azért, mert itt a munkanélküliségi mutatók is jobbak az átlagosnál.

Az állás a november 6-i választásokig még megváltozhat, mert a szavazók egy része a három közül még egyik államban sem döntötte el, hogy kire adja le voksát, emellett az Obama-tábor 11-15 százaléka és a Romney-tábor 9-10 százaléka elvben még mindhárom helyen lebeszélhető a választásáról.