Jól keresnek a lengyel gazdasági menekültek

Minden eddiginél többet kerestek a Nyugatra kivándorolt lengyelek a múlt évben.
Barabás T. János, 2015. május 12. kedd, 18:25
Fotó: MTI/AP

Elmúlt a gazdasági válság hatása - a lengyel megélhetési kivándorlók tavaly összesen 111,4 milliárd zlotyt (1 zloty=75,4 forint) kerestek, több mint 9 százalékkal meghaladva a 2013-as eredményt - jelentette az Euro-Tax. Ez az elmúlt 11 évben a legmagasabb összeg.

A legjobban a Nagy-Britanniában dolgozók jártak, akik 240 milliárd zlotyt hoztak össze, a Németországban dolgozók közel 230 milliárdot. A személyi jövedelmeket illetően a legkedvezőbb Írország és Ausztria volt, ahol az átlagos lengyel bevándorlói kereset 6,6 ezer zloty volt, őket követte nem sokkal kevesebbel Németország.

Az átlagos személyi kereset 6,9 ezer zloty, ami nem tűnik sokkal többnek a lengyelországi 3,8 ezer zlotynál - ez azonban bruttó, ami nettóban 2,7 ezret jelent, vagyis a kinti jövedelem a hazainak mintegy két és félszerese. Ráadásul a lengyel átlagot felnyomják a magas keresetű orvosok, menedzserek stb., miközben az emigránsok többnyire alacsonyabb képzettségűek és szakmunkások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.05.13 00:07

...miért kell menekülni lengyelországól ,liberálisok ??????..ott minden ok ,nem ??????????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html