Juncker teljes mértékben kizárja a kudarc lehetőségét

Teljes mértében kizárta pénteken tett nyilatkozatában a kudarc lehetőségét Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Görögországgal folytatott tárgyalásokon.
MTI-Eco, 2015. március 13. péntek, 10:47
Fotó: Reuters

"Ez nem a megosztottság, hanem az egység ideje" - jelentette ki a luxemburgi politikus, emlékeztetve arra, hogy ő maga személyesen és a bizottság is igyekszik segíteni, de a brüsszeli testület nem főszereplője a történetnek; minden szükséges döntést az eurózóna tagállamainak, és pénzügyminisztereiknek kell meghozniuk az eurócsoport tanácskozásainak keretein belül.

A Juncker és Ciprasz egyeztetései előtt tartott rövid sajtótájékoztatón a görög kormányfő derűlátó volt, mint mondta, azért, mert tudja, hogy Görögország barátaival, elkötelezett európaiakkal tárgyal. "Bízom abban, hogy megvan a politikai akarat, és ha az megvan, akkor minden lehetséges" - hangoztatta Alekszisz Ciprasz.

Ciprasz a Junckerrel való találkozó előtt, reggel Martin Schulzcal, az Európai Parlament német, szociáldemokrata elnökével is tárgyalt, s kijelentette, hogy a rövid távú problémák és a kompromisszumkeresés után most már itt az ideje a jövőről beszélni.

Ahol a fiatalok 60 százaléka munkanélküli, ott nincs jövő - véli Ciprasz, örömét fejezve ki, hogy szerinte végre arról lehet beszélni, ami a probléma lényege, a jövőre vonatkozó növekedési tervekről és az ahhoz szükséges lépésekről. A radikális baloldali görög kormányfő elfogadhatatlannak nevezte a jelenlegi görögországi helyzetet, az ifjúsági munkanélküliséget, és a "humanitárius válságot, amelyet az elmúlt évek recessziós politikája okozott". A többi tagállammal való esetleges súrlódásokról Ciprasz megjegyezte: nincs görög probléma, európai probléma van, és mivel kormánya európapárti, minden nézeteltérést rendezni fognak.

Martin Schulz, az EP német, szociáldemokrata elnöke hangsúlyozta, hogy Athénnak nem az EP-vel kell megoldást találnia, hanem az eurózóna többi tagállamával és a hitelező intézményekkel, a görög miniszterelnökkel pedig alapvetően a görög mentőcsomag és a hozzá kapcsolódó reformprogram négy hónapos meghosszabbítása utáni teendőkről beszéltek elsősorban.

Az unió hétéves keretköltségvetésében 6 milliárd euró áll rendelkezésre kifejezetten az ifjúsági munkanélküliség csökkentésére, az EP pedig azt szorgalmazta, hogy ezt a pénzt a ciklus minél korábbi szakaszában fel lehessen használni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.13 14:47

..háttérhatalom ! zsebbe nyúlj !! hahahahahahaha...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pluralista, 2015.03.13 11:14

A "kudarc" valahogy mindig szereti, ha "teljes mértékben kizárják a lehetőségét".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezusthaju, 2015.03.13 10:55

Be kell állni a sorba mindenkinek. A köz érdeke felülírja az egyénét.
Hol is halottam ezt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html