Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni Kew Gardens szakemberei szerint a fenyegetett fajok közé tartozik a leggyakrabban termesztett arab kávé (Coffea arabica) vadon élő rokona is. A Science Advances és a Global Change Biology című folyóiratokban publikált tanulmányok készítői a világon előforduló 124 kávéfaj kutatásait átvizsgálva megállapították, hogy több mint 60 százalékukat fenyegeti a kipusztulás.

A Kew Gardens munkatársa, Eimear Nic Lughadha "rendkívül magasnak" nevezte ezt a mutatót, amelyet korábban mindössze 22 százalékra becsültek - írta a Kisalföld.hu az MTI híre alapján.

A világ kávékereskedelme jelenleg két fajra, az arab kávéra (60 százalék) és a robuszta kávéra (40 százalék) épül. A Kew Gardens munkatársai és etióp szakértők 2017-ben arra figyelmeztettek, hogy a klímaváltozás miatt a kávéültetvények akár 60 százaléka alkalmatlanná válhat a termesztésre a század végére Etiópiában. A vadon termő arab kávé hazájának számító Etiópia Afrika legnagyobb kávéexportőre. A kávétermesztés 15 millió ember számára jelent megélhetést az országban.