Kedvező adat jött az USA-ból

AZ ADP munkaadói szolgálat jelentése szerint 230 ezerrel nőtt az állások száma az amerikai versenyszférában októberben. Ez a szám mindössze 10 ezerrel több, mint amit az elemzői várakozások jósoltak. A bejelentésre a pénz-és tőkepiacok kis mértékben reagáltak.
portfolio.hu, 2014. november 5. szerda, 15:14

Az októberi adat kissé magasabb, mint az előző havi szeptemberi felülvizsgált (225 ezer) érték, viszont a júniusi statisztikához (297 ezer), ami lassan kilenc éves rekordnak számít, jelentősen elmarad. A Reuters felmérése szerint az elemzők többsége 220 ezer körül várta az álláshelyek számának növekedését.

Az ADP (Automatic Data Processing) foglalkoztatottsági jelentése egy olyan adatbázison alapul, amelyet 2008 második félévében 400 ezer vállalkozás és 23 millió munkavállaló adatai alapján készítettek. Az adatgyűjtés kizárólag a magánszektorban történik. A friss statisztikák mindig a tárgyhót megelőző hónap adatait tartalmazzák (a 12-i hét adataival bezárólag), és a munkaügyi minisztérium (U.S. Bureau of Labor Statistics) által alkalmazott módszertanhoz hasonló metódus szerint készülnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK