Kemény kritikát kapott a magyar kormány (frissített)

"Mivel bizonyos országok milliárdos hozzájárulásokat szereznek az uniós adókból, legalább annyi ellenszolgáltatást meg lehet követelni, hogy tartsák magukat az uniós szabályokhoz" - közölte Christian Kern osztrák kancellár egy vasárnapi osztrák lapinterjúban arra a kérdésre válaszolva, hogy Magyarországgal és Lengyelországgal szemben anyagi nyomásgyakorlásra van-e szükség. Szijjártó Péter reagált a kritikákra.
Szász Péter, 2017. július 30. vasárnap, 10:56
Fotó: AFP

A mintegy másfél oldalas interjú az Österreich című országos kiadású, politikai és közéleti osztrák lap vasárnapi kiadásában jelent meg. Az interjúban a kancellár két kérdés kapcsán beszélt Magyarországról és Lengyelországról - írja az MTI.

"Európa értékközösség is, ezért nem elfogadható, hogy ezek az országok lépésről lépésre felszámolják a demokráciát és a hatalmi ágak szétválasztását, valamint korlátozzák a sajtószabadságot" - hangsúlyozta a kancellár, aki szerint le kell vonni a következtetéseket. Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy minderről a következő uniós költségvetési tárgyaláson feltétlenül szót kell ejteni.

Erre reagálva Szijjártó Péter azt mondta, hogy az Európai Unió valóban értékközösség, és a magyarok értéknek tartják a biztonságukat, a határvédelmet, "sőt azt is, hogy Ausztriát is mi védjük az illegális bevándorlással szemben".

Magyarország azonban nem tartja a közös értékek részének, hogy valaki beleszól egy másik ország belügyeibe, és meg akarja mondani, hogy a magyaroknak kikkel kell együtt élniük, "ezt a liberális gőgösséget elutasítjuk" - tette hozzá.

Szijjártó Péter azt írta: a kötelező kvóta egész Európában kudarcot vallott, Magyarország tehát nem kritikát, hanem elismerést érdemelne, mert "ellentétben a képmutatókkal" mindig őszintén, világosan és egyértelműen elmondta, hogy elutasítja az illegális bevándorlók betelepítését.

A múlt héten is kritikát kapott a kormány

A kancellár még a múlt héten a német Frankfurter Allgemeine Zeitung című újságnak nyilatkozva a többi között azt mondta, az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását.

Szijjártó Péter az interjúra reagálva csütörtökön kijelentette: Európában hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandók illegális bevándorlókat befogadni, ennek a hadviselésnek két eszköze van: a jogi és a pénzügyi fenyegetőzés. A miniszter szerint létezik egy "Soros-terv" arról, miként kell fenyegetéssel rávenni országokat arra, hogy migránsokat fogadjanak be. Az osztrák kancellár a magyar miniszter szerint nyilatkozatával "beállt" azon balliberális politikusok közé, akik ezt támogatják, és kinyilvánította, hogy el akarja venni a szerződések alapján járó uniós forrásokat.

Andreas Schieder, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) parlamenti frakcióvezetője az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva egyebek mellett "színvonaltalannak" nevezte Szijjártó Péter csütörtöki kijelentéseit az osztrák kancellárról, és azt hangoztatta, hogy az unió egy értékközösség, amelyet "nem szabad összekeverni egy bankautomatával".

Norbert Hofer, az osztrák parlament harmadik elnöke, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alelnöke viszont szombati közleményében bírálta az osztrák kancellár Magyarországgal kapcsolatos kijelentéseit, amelyeket kevéssé tárgyilagos kritikaként értékelt. Hofer az osztrák hagyományok megszégyenítéséről beszélt, szerinte Ausztria külpolitikai újrapozícionálására van szükség.

Az SPÖ parlamenti frakcióvezetőjének reagálása szerint megdöbbentő, hogy az FPÖ inkább Magyarországot védi és Ausztriát támadja. Andreas Schieder kifejtette: a nemzetközi kritika nem a magyar népnek szól, hanem a "jobboldali nacionalista kormánynak". A frakcióvezető szerint Orbán Viktor Európa-ellenes politikájával el akarja terelni a figyelmet az ország szociális mélypontjáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.08.01 16:09

Germany's immigrant population hit record high in 2016

The number of people with an immigrant background in Germany rose 8.5 per cent to a record 18.6 million in 2016, largely due to an increase in refugees, the Federal Statistics Office said on Tuesday.

https://www.theglobeandmail.com/news/world/german-immigrant-population-hit-record-high-in-2016/article35853896/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix2, 2017.07.31 20:15

@gyurta:
"más pénzén élőknek számítunk"

Ja, mert ti ott kint nem más pénzén éltek!
A franciák a gyarmataikat nyúlják le, a svájciak a fél világot - bankjaik által, a németek szintúgy - autóik által de a többi is ezt teszi. Ki-ki a maga módján, mi meg csak gyarmat vagyunk, az ő gyarmatuk...
Innen egy cseppet se tűntök szimpatikusabbnak, mint nektek mi...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gyurta, 2017.07.31 17:17

@krix2:
A magyar kormány jogosan kapott kritikát, de jön majd más is. Ki nem szarja le a te fóbiáidat, ami persze megbízóidnak bizonyára tetszik.
Magyarnak lenni ma gazember kormányunk miatt nem jó. Utálatosak ingyenélők, más pénzén élőknek számítunk. Köszönjük neked Viktor!
Ausztria, minden szemét munkára jó a magyar, többre nem az átlag. Kórházi lemosók, 50 fokos fóliában görnyedők, hagyma és szőlőszedők, pincérek stb. Ráadásul többen diplomával. Nem az osztrákokban van a hiba. Szijjártó egy primitív állat, jól mondták. Saját országunk aláz minket seggmosókká, az alacsony bérek miatt. Az ám hazám!
Mi köze ennek az általad papagájként emlegetett muszlimokhoz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix2, 2017.07.31 16:35

@gyurta:
"Csak egy baj van, nem tudok neked muzulmán mented országot ajánlani."

Á, szóval szerinted is baj, hogy mindenütt van belőlük!
Látom, tudsz te ha akarsz!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gyurta, 2017.07.31 15:58

@krix2:
Úgy látszik te nemhogy németül de magyarul sem tudsz, mert mert másképp nem írnál légből kapott dolgokat.
Jó bedrogozol, iszol is rá és meghallgatod Orbánt és az a képzeted támad, hogy az osztrákok ide muzulmánokat akarnak telepíteni.
Ajánlom, hogy szedd a sátorfádat, mert különben a kényszerképzeteidbe belehalsz.
Csak egy baj van, nem tudok neked muzulmán mented országot ajánlani. Talán egy pingvin kolónia lent délen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html