Kemény szavakkal indított az új német külügyminiszter

Oroszországot és az Európai Uniót (EU) hibáztatta az ukrajnai válságért első nyilatkozatában az új német külügyminiszter.
MTI, 2013. december 17. kedd, 17:10
Fotó: Napi.hu

Frank-Walter Steinmeier kedden Berlinben a tárca átadás-átvételekor elmondott beszédében hangsúlyozta: "vérlázító, ahogyan Oroszország kihasználta Ukrajna szorult gazdasági helyzetét" az EU-val tervezett társulási és szabadkereskedelmi szerződés aláírásának megakadályozására.

Ugyanakkor az EU "pénzügyi és gazdasági támogatási ajánlata messze elmaradt attól, ami szükséges lenne ahhoz, hogy Ukrajna elkerülje az államcsődöt és tartósan kacsolódhasson Európához gazdaságilag" - tette hozzá a nagykoalíciós német kormány szociáldemokrata külügyminisztere.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogyu, 2013.12.17 17:44

@jobbajobb: Abból az első 10 évből 4 Orbán isten első uralkodásának időszakára esik, ráadásul ekkor dolgozták ki a csatlakozás feltételrendszerének zömét is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2013.12.17 17:34

..."EU "pénzügyi és gazdasági támogatási ajánlata messze elmaradt attól, ami szükséges lenne ...."


..mi se nagyon kaptunk semmit az első 10 évben ,de mindent eladtunk bagóért ,és most ezt nyögjük...,nincs magyar ipar ,élelmiszerfeldolgozás , az állattartás fele ,harmada ,mint 15 éve,nincs magyar bankrendszer ,közszolgáltatókat éppen most vesszük vissza jó drágán ..stbstbstb... ....,úgyhogy ezt is bírálhatná a német ...,nem???

..kellene a 45 milliós ukrán piac ,ennyi !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html