Keményen nekiment az EU-nak a magyar kormány - Soros, menekült, minden előkerült

Az Európai Unió vezetői elvesztették józan ítélőképességüket és nem látják azt a tényt, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között szoros kapcsolat van - jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára kedden, a Századvég Alapítvány által szervezett Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferencián.
MTI, 2016. július 19. kedd, 13:01
Fotó: Napi.hu

A politikus az intézet felmérése hivatkozva hangsúlyozta, az európai emberek véleménye szerint megbukott a brüsszeli döntéshozók bevándorláspolitikája, amelynek alakítása az elmúlt évtizedek legfontosabb, akár a következő 50-100 évre is kiható kérdése.

Tuzson Bence szerint az Európai Bizottság javaslatai egyrészt alkalmatlanok a probléma megoldására, másrészt még veszélybe is sodorják Európát és azon belül Magyarországot is, mivel az illegális bevándorlók kvóta szerinti szétosztásával gyakorlatilag meghívót küld a kontinensre tartó emberek millióinak. Példaként említette, hogy csak Líbiában 1 millió ember szeretne átjutni a kontinensre, míg Törökországban 3 millió ember várakozik ugyanerre különböző táborokban. Az államtitkár kiemelte, a migránsok szétosztása Európa-szerte szétteríti az azzal járó veszélyeket.

Tuzson Bence ilyen veszélyként említette a terrorizmus kockázatának növekedését, német szolgálati jelentések szerint ugyanis "legalább 2-3 ezer potenciális alvósejt" is Európába érkezett a bevándorlási hullámban.

A politikus szintén ide sorolta, hogy a korábban érkezett migránsok európai integrációja sem volt sikeres, amit szerinte az is mutat, hogy körükben kiemelten magas a munkanélküliség és a bűnözés aránya. Tuzson Bence külön kitért arra, hogy a korábban nagyobb arányban követnek el olyan bűncselekményeket, például a nők elleni erőszakot, amelyek korábban nem voltak jellemzőek.

Az államtitkár elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság elfogadni tervezi Soros György javaslatát a kvótákról, továbbá annak finanszírozásáról, aminek értelmében új európai benzinadót vethetnek ki, valamint megnyirbálhatják a közös agrártámogatásokat. Ebben az esetben a magyar vállalkozóknak és gazdáknak kellene megfizetni a migránsok ellátását - fejtette ki.

Szavai szerint az uniós vezetők ezen szándékát csak az emberek hangja változtathatja meg, ezért gondolta úgy a kormány, hogy mindenképpen meg kell kérdezni az embereket, és ezért tartja fontosnak, hogy minél többen részt is vegyenek a kvótareferendumon.

Tuzson szerint a bevándorláspolitika akár a következő 50-100 évre is kifejtheti hatását, így az ez tekinthető a magyar rendszerváltás utáni legfontosabb kérdésnek, amely hatásainak fontosságában megelőzi az ország EU- és NATO-csatlakozását is.

Az államtitkár alapvető problémának nevezte azt is, hogy Európa vezetői válogatás nélkül mindenkit menekültnek neveznek. Európa csak úgy őrizheti meg egységét, ha visszatér alapértékei védelméhez, jelen esetben például csak azokat kezeli menekültként, aki valóban azok is. Ha nem így teszünk, akkor szét fog esni Európa - mondta a politikus, aki szerint a probléma helyes kezelésével Európa megmenekül és egy jobb kontinensen élhetünk majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2016.07.20 20:13

@krix: khm...

Az IQ-t nem nézik az egyetemen, csak a tudást.

Ha megszerezte a diplomáját, akkor meg is fogja magát műteni az orvos... vagy minden orvosi vizsgálat előtt az orvosától IQ-tesztet kér???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2016.07.20 20:07

A többi kétkedőnek:

https://www.google.hu/search?q=osztr%C3%A1k+migr%C3%A1nsok+k%C3%A9pzetts%C3%A9ge&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=Sr2PV8qqKcWv8wflv6mQAw

http://pestisracok.hu/ausztriaban-is-megdolt-a-mitosz-miszerint-magasan-kepzettek-a-bevandorlok/

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150910-a-bevandorlok-tulnyomo-tobbsege-iskolazott-ausztria-munkaero-kepzes-nyelv.html

http://www.hirado.hu/2016/04/20/az-osztrak-gyariparosoknak-surgetik-a-menekultek-beilleszkedeset/

https://www.profession.hu/cikk/20160113/felmertek-a-menekultek-kepzettseget-ausztriaban/6175

http://index.hu/gazdasag/2016/01/12/ausztria_jol_kepzett_a_szir_es_ireni_menekultek_tobbsege/

Még valami böfögés???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2016.07.20 20:04

@David Dakota: Jah, didi: Jó lenne ha tapasztalatokért felkeresné a HR-eseket: már nem csak a szalag mellett van munkaerőhiány, hanem erősen kvalifikált munkahelyeken.

Legendásan ilyen pl. a diplomás ápoló és az informatikus munkahelyek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2016.07.20 20:02

@David Dakota: didi trollocska, ugye felesleges linkelnem a jól műlödő oktatáspolitikáról?!
2012 óta sajna a gimnáziumokba áramlik a tinik nagyobb aránya, nem a szakképzésbe.
Idén, 2016 őszén pedig nagy ledöbbenés lesz majd az érettségi utáni szakképzések összlétszámáról.
Idén, 2016 decemberében pedig még nagyobb megdöbbenés lesz a zuhanó PISA eredményeket látva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2016.07.20 15:08

@krix:
Itt a linkje:
http://www.focus.de/finanzen/news/wir-verteidigen-europas-werte-ingenieure-auf-realschulniveau_id_5016680.html

Remélem téged is egy 93-as IQ-jú orvos műt majd...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html