Kerry egyet még beleszúrt Trumpba

John Kerry amerikai külügyminiszter egy televíziós interjúban bírálta Donald Trump megválasztott elnököt, és úgy vélte, helytelen, hogy Trump - ahogyan ő fogalmazott - "belelép" más országok politikájába.
MTI, 2017. január 16. hétfő, 21:57
Fotó: Reuters

Az amerikai diplomácia leköszönő irányítója a CNN hírtelevízió nemzetközi kiadásának Londonban adott interjújában minősítette "helytelennek" Donald Trump megnyilvánulásait.

John Kerry külön kiemelte a megválasztott elnök Angela Merkel német kancellár címére intézett kritikáját a menekültpolitika ügyében. "Úgy gondolom, nagyon óvatosnak kell lennünk, amikor azt sugalljuk, hogy Európa egyik legerősebb vezetője ilyen vagy olyan hibát követett el"- fogalmazott Kerry.

Vasárnap egy londoni és egy német lapnak adott interjújában Donald Trump bírálta, hogy Merkel 2015-ben csaknem 900 ezer menedékkérőt fogadott be. "Nagyon katasztrofális hibát követett el, hogy befogadta az összes illegálisan érkezőt, bárhonnan is jöjjenek" - mondta Trump a német Bild című lapnak.

Kerry viszont ezzel ellentétben "különlegesen bátornak" nevezte Merkel döntését a migránsok befogadásáról. A tavalyi Brexit-népszavazás előtt egyébként Barack Obama elnök Londonban aktívan kampányolt a kilépés ellen, amiért Boris Johnson - aki azóta külügyminiszter lett -, nyilvánosan és élesen bírálta őt.

HOZZÁSZÓLÁSOK