Kétszázmillió eurós közlekedés-fejlesztési projekt kezdődik

Csaknem kétszázmillió euróval támogatja az Európai Unió a kulcsfontosságúnak ítélt infrastruktúra-fejlesztési beruházásokat - tudatta hétfőn az Európai Bizottság.
MTI, 2012. szeptember 10. hétfő, 15:02
Fotó: Napi.hu

A bizottság összesen 74 ilyen projektet választott ki, amelyeket az úgynevezett transzeurópai közlekedési hálózat program keretében fog támogatni. Az Európai Bizottság kitér arra is, hogy ebből a pénzből új útvonalakat lehet építeni, a meglévőket pedig korszerűsíteni.

"Az Európai Bizottság továbbra is támogatja az európai közlekedési infrastruktúra kiépítését és korszerűsítését annak biztosítása érdekében, hogy a polgárok egy átfogó, biztonságos és modern hálózat előnyeit élvezhessék" - nyilatkozott Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa, aki kifejtette, hogy a támogatás a foglalkoztatást is elősegíti, mert lehetővé teszi az uniós tagállamok számára, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezet dacára fejlesszék infrastruktúrájukat.

Magyarország az úgynevezett hatos vasúti teherszállítási folyosó kialakításával kapcsolatban Franciaországgal, Olaszországgal, Szlovéniával és Spanyolországgal közösen összesen 1 692 000 euróhoz juthat hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK