Koronavírus: Kínában megfékezték a járványt?

Miközben Észak-Olaszországban szigorú intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány miatt, Kínában javult a helyzet.
Csernátony Csaba, 2020. február 24. hétfő, 07:34
Fotó: Getty Images

Több kínai tartomány csökkentette az új típusú koronavírus-járvány miatti készültségi fokozatát hétfőtől, miután az elmúlt napok adatai szerint az ország nagy részén sikerült megfékezni a vírus terjedését -  írja az MTI.

Többen a meggyógyult beteg

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfőn közölt adatai szerint vasárnap éjfélig Kína szárazföldi részén 409 új beteget diagnosztizáltak. Az új típusú koronavírus összes fertőzöttjének száma ezzel 77 150-re emelkedett a szárazföldi Kínában, ahol újabb 150 halálozással a járvány immár 2592 életet követelt.

Az új esetek közül 398-at jelentettek a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományból, közülük 348-at a tartomány székhelyéről, Vuhanból. A több mint egy hónapja lezárt tartományon kívül a szárazföldi Kína többi részén ezzel szemben 11-re mérséklődött a napi új fertőzöttek száma, és a napi halálozások közül mindössze egy történt Hupejen kívül. A bizottság ugyanakkor arról is beszámolt, hogy vasárnap éjfélig 1846 újabb páciens gyógyult meg az egy nappal korábbi adathoz képest, amivel a gyógyult betegek száma 24 ezer fölé emelkedett Kínában. Az egy napon belül jelentett gyógyultak száma immár hatodik egymást követő napon haladta meg az új fertőzöttekét.

Észak-Olaszországban rendkívüli a helyzet

Kínában a hatóságok szerint javult a helyzet, közben Észak-Olaszországban rendkívüli intézkedéseket vezettek be a járvány megfékezése miatt.

Több tartományban településeket zártak le, megszakították a velencei karnevált, Ausztria nem fogad Olaszországból érkező vonatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.02.24 14:22

@LHedvig: ezt már írtad múltkor is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

LHedvig, 2020.02.24 14:10

Természetesen kilépek a Napi.hu /eddig/ lelkes olvasói táborából. Először is az ő leiratuk szerint nem lehet kikapcsolni az adBlock-ot, másrészt viszont ne tessék nekem megmondani, hogy a saját számítógépemen mit olvassak és hogyan. De miután nem tudom kikapcsolni, ezáltal nem tudok semmit elolvasni, ezzel az erővel nyugodtan el is hagyhatom őket. Pá, napi.hu
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html