Kínában mérséklődött az ipari cégek profitcsökkenése

A kínai ipari cégek együttes profitja 1,8 százalékkal 3 ezer 520 milliárd jüanra (122 ezer milliárd forint) csökkent az első kilenc hónapban az előző év azonos időszakához képest, míg január-augusztusban a csökkenés még 3,52 százalék volt.
MTI-Eco, 2012. október 27. szombat, 10:54
Fotó: Napi.hu

A kínai statisztikai hivatal szombaton közölt adatai szerint az idén szeptemberben az ipari cégek nyeresége 7,8 százalékkal haladta meg a tavaly szeptemberit, miközben az augusztusi profit 6,3 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.

A statisztikai hivatal azokat a cégeket vette alapul, amelyek bevétele meghaladja az évi 20 millió jüant.

Az állami tulajdonú, vagy állami többségű kínai ipari cégek nyeresége a háromnegyed évben 11,8 százalékkal esett, a magántulajdonban lévő vállalatok profitja 15,6 százalékkal nőtt éves összehasonlításban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.10.27 18:52

Majd ők is szeretnének szabad szombatot ,meg gyest,meg fizetett szabadságot,meg egyebeket ,akkor meg drasztikusan csökken majd a profit...,még egy kis idő...hajrá multik ,utolsó órák a nagy kaszára ,azután ott is vége lesz ,mint a botnak ...mi jön utána ?...feka afrika??...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html