Komoly büntetést kaptak az orosz olimpikonok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az államilag szervezett doppingolás miatt felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2017. december 5. kedd, 22:13
Fotó: Pixabay

A 2018-as téli olimpián az orosz sportolók semlegesként, az olimpiai zászló alatt indulhatnak csak. A győztes sportolóiknak az olimpiai himnuszt játszhatják le.

A végrehajtó bizottság szigorú feltételeket határoz meg azoknak az oroszoknak, akik indulni akarnak Phjoncshangban. Egy külön testület jelöli ki azokat a sportolókat, akik résztvevők lehetnek. Az olimpiai előtt több doppingkontrollon kell majd átesniük.

A sportolók mellett a sportvezetőket is erősen megszűrik. A 2018-as téli olimpián nem vehetnek részt azok, akik a 2014-es játékokon vezették az orosz olimpiai csapatot. Az orosz sportminisztériumból senki sem akkreditálhatnak Dél-Koreába - olvasható a portálon.

A NOB 15 millió dollár megfizetésére is kötelezi Oroszországot. Kifizettetik velük az ellenük folyó nyomozás költségeit, és ebből a pénzből megy majd a globális doppingellenes harc finanszírozására is.

HOZZÁSZÓLÁSOK