Egy hónapos várakozás egy fodrászra?

Ausztriában fokozatosan újraindul az élet, ám úgy tűnik, nem zökkenőmentesen. A fodrászoknál például több kilométeres sorok alakulnának ki, ha minden jelentkező egyszerre érkezne a hajszobrászához.
Barabás Júlia, 2020. május 5. kedd, 17:08
Fotó: Reuters

Ausztriában újranyithattak a borbélyüzletek és fodrászatok, azonban a polgárok nagy része kénytelen lesz továbbra is várni, hogy valaki rendbe szedje a loboncát, ugyanis május végéig már minden időpont betelt ezeknél a szolgáltatóknál - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az osztrákok másfél hónapja nem látogathatták a fodrászokat, borbélyokat, így amit a kormány enyhített a szigorú korlátozó intézkedéseken, azonnal igyekeztek időpontot foglalni a szépészeti beavarkozásra.

A borbély- és fodrászüzletek látogatói és dolgozói számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselése, a vendégek közötti távolság legalább egy méteres kell, hogy legyen az üzletekben. Az ausztriai vendéglők május 15-én nyithatnak, a szállodák két héttel később. Az osztrák kormány fokozatosan nyitja újra a gazdaságot, hogy azonnal reagálhasson, amint a koronavírus-fertőzés mértéke ismét növekedésnek indul.

HOZZÁSZÓLÁSOK