Túl lehetnek a járvány nehezén a csehek

Csehországban csütörtök reggelig 227 halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány, a felgyógyultak száma pedig 3120-ra emelkedett, ami az összes beteg több mint 40 százaléka - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium legfrissebb kimutatásából.
Szász Péter, 2020. április 30. csütörtök, 13:43
Fotó: Getty Images

Szerdán senki sem halt meg. Az áldozatok döntő többsége idősebb személy - írja az MTI.

Csehországban - ahol nem mellesleg szárazság pusztít - az első fertőzést március elsején mutatták ki, azóta 7581 személy betegedett meg. Szerdán több mint hétezer tesztet végeztek, és 75 személynél mutatták ki a fertőzést. Az új fertőzések száma már több mint egy hete jóval száz alatt mozog. Kórházban jelenleg 348 személyt kezelnek, mintegy hatvannál a betegség lefolyása súlyosnak minősíthető. Az elvégzett tesztek száma már megközelítette a 250 ezret.

Az országos válságstáb csütörtöki közleménye szerint a csehországi koronavírus-járvány egyre inkább veszít erejéből, ami lehetővé teszi a közélet és a gazdasági tevékenység fokozatos normalizálását. Néhány intézkedés azonban - például arcmaszkok viselése a köztereken - még hosszabb ideig fennmarad.

HOZZÁSZÓLÁSOK