Elmarad az uniós csúcs - karanténba kell vonulnia a Tanács elnökének

Elhalasztják az eredetileg most csütörtök-pénteken tartott uniós csúcsot október elejére - közölte Twitteren Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője. Az uniós állam- és kormányfőket tömörítő testület elnökének ugyanis karanténba kell vonulnia.
Szabó Zsuzsanna, 2020. szeptember 22. kedd, 17:55
Fotó: Getty Images

Az Európai Tanács kedden úgy értesült, hogy az egyik biztonsági őrnek, akivel a múlt héten közeli kontaktusban volt Charles Michel az EiT elnöke, pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Az elnököt folyamatosan tesztelik, a tegnapi tesztje pedig negatív lett. A belga szabályok értelmében viszont Michelnek mától karanténba kell vonulnia - közölte Leyts a Twitteren.

A szóvivő továbbá azt is közzé tette, hogy a Tanács úgy döntött, hogy a szeptember 24-25-ére meghirdetett rendkívüli uniós csúcsot október 1-2-re elhalasztják.

A rendkívüli csúcs napirendjén egyébként a közös piac, az iparpolitika, a digitális átalakulás, illetve a török és kínai kapcsolatok szerepelnek.

Így elképzelhető, hogy Orbán Viktor mégis ott lehet a a Puskás Arénában a csütörtök esti Szuperkupa-döntőn a Bayern München-Sevilla mérkőzésen.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK