Elege van az otthonról dolgozásból (working from home, WFH)? Dolgozzon az Európa és Ázsia határán elterülő Georgiából (WFG) - mutatja be az ország ajánlatát a bne IntelliNews régiós hírportál. Georgia a világ 95 országának polgárait várja, ha szívesebben dolgoznának a szabadban, békés környezetben, mint lakásuk négy fala között.

Természetesen csak olyanok élhetnek az ajánlattal, akiket sosem zaklat a főnökük azzal, hogy hol vannak, ám ha odautaznak, akkor tolhatják a melót egy tbiliszi kávézóból vagy Fekete-tenger partjáról vagy a Kaukázus déli lábánál lévő festői faluból. Georgia lakossága 3,7 millió, kevesebb mint 1500 koronvírus-fertőzöttjével és 19 halálesetéven a 150. helyen áll a világ országainak koronavírus-listáján.

Hogy ez a helyezés ne romoljon, a WFG-re vállalkozóknak 12 napos karanténba kell vonulniuk egy szállodában, majd ezt követően egy PCR-teszten is át kell esnie. Rendelkeznie kell teljes körű egészségügyi biztosítással, ám ha mindez megvan akár egy évre kaphat vízumot, amivel az országban tartózkodhat. Szakértők szerint Georgia vezetése ezzel az ajánlattal próbálja enyhíteni a visszaesett turizmus miatt elszenvedett gazdasági kárt.