A bűnözők is rárepülnek a vakcinára

Koronavírus elleni oltóanyag-szállítmányok elrablása, oltóanyagraktárak kifosztása egyaránt szerepel a bűnügyi szakértők által jelzett számos lehetséges fejlemény között - írta az Infostart.hu.
Domokos László, 2020. december 23. szerda, 17:04
Fotó: Getty Images

Ugrásszerű növekedést jósolt az oltóanyagok elleni bűncselekményeknél Jürgen Stock, az Interpol főtitkára, a német Wirtschaftswoche-ban megjelent nyilatkozatában. Várakozása szerint mihelyt a vakcina megjelenik a napi használatban, oltóanyag-raktárakat akarnak majd kifosztani, szállítmányokat próbálnak majd megdézsmálni, esetleg egy az egyben eltéríteni, elrabolni.

Stock emellett az oltóanyagok körüli korrupció látványos elburjánzását is a valószínű fejlemények között említette. Mások attól tartanak, hogy az oltást tagadó mozgalmak szervezhetnek különböző szabotázsakciókat, akár a vakcinák tárolása, akár szállítása, elosztása körül - írta az Infostart.hu.

Németországban máris bejelentették, hogy a vakcinaszállítást a szövetségi rendőrség biztosítja majd, a tárolás helyszínét pedig nem hozzák nyilvánosságra.

HOZZÁSZÓLÁSOK