A koronavírus újabb tüneteire bukkantak

Az Imperial College London csapata egy új tanulmányban tesztek és kérdőívek segítségével mérte fel a Covid-19 tüneteit.
Domokos László, 2021. február 10. szerda, 16:19
Fotó: AFP/Pool

A kutatók szerint a betegség "klasszikus" jelei, így a láz, a köhögés, illetve az ízlés vagy szaglás elvesztése mellett a hidegrázás, az étvágytalanság, valamint a fej- és az izomfájdalom is gyakori tünetek.

A vizsgált személyek 60 százaléka ugyanakkor semmilyen jelét nem mutatta a betegségnek a tesztelés előtti héten. A szakértők nagyjából egymillió ember adatait vizsgálták, melyeket tavaly június és idén január között gyűjtöttek be - írta a 24.hu a Sky News nyomán.

Az elemzés alapján a fertőzés jelei korcsoportonként változhatnak, a hidegrázás azonban minden korosztályra jellemző. Fejfájás főként az 5-17 éves pácienseknél jelentkezhet, náluk viszont ritkább a láz és a köhögés. Az étvágytalanság a 18 évesnél idősebbeknél gyakori, míg az izomfájdalom a 18-54 éves csoportot érinti leginkább.

Azt is vizsgálták, hogy a koronavírus brit mutációja eltérő tüneteket okoz-e. Az eredmények alapján a tünetek hasonlóak, azonban januárra csökkent az ízleléshez és szagláshoz köthető tünetek aránya.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2021.02.10 18:09

Kezd izgalmas lenni a diszkusszió. Lassan eljutunk ahhoz a filozófia felismeréshez, hogy a világ felosztható coronavírius pozitívokra és negatívokra, oltottakra avagy nem oltottakra. Ettöl a metafizikai megközelítéstöl a nagy filozófusok is próbáltak megszabadulni, nem mindig sikerült. Véleményem szerint a coronavírus nem minden létezö alapvetö, lényegi meghatarozója. Az idióták szerint igen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Archer58, 2021.02.10 17:01

Nem kell ezt bonyolítani. Aki nem tünetmentes, az koronavírusos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tretyakov, 2021.02.10 16:54

Jó idötöltés lehet ilyen adatgyüjtéssel foglalkozni. Ami a lényeg: hidegrázás, láz, köhögés, fej-és izomfájdalmak egyaránt influenza-szerü betegségre utaló tünetek /gyerekeknél még hasfájás, hányás jellemzö/ Engem jobban érdekelne , vannak-e olyan tünetek, ami a késöbbi lefolyás súlyosságát vagy a lehetséges szövödményeket elörejelzik, de feltehetöen nem igazán.Maradjunk annyiban, hogy egy fertözö betegségek súlyos lefolyását vagy szövödményeit csak egy védöoltás tudja megelözni, HA?! Senki nem vitatja, hogy egy oltásnak lehetnek mellékhatásai vagy igen ritka esetben szövödményei, de ezek elenyészöek. Persze bóvlit én se adatnék be magamnak.GONDOLKODJUNK!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html