Maszkok automatákból - forradalmi újítás a közelben

Lengyelországban ugyanúgy gond van a maszkok utánpótlásával, mint Magyarországon, ám eredeti választ adhatnak a problémára. Egy bajban lévő ágazat ismerte fel az új lehetőséget.
Barabás Júlia, 2020. április 14. kedd, 12:58
Fotó: Getty Images

A Lengyel Árusító Társaságok kezdeményezésére automatákból lehet majd beszerezni az arcmaszkokat - adta hírül a Rzeczpospolita. Ezek a maszkok baktériumellenes folyadékkal és egyszer használatos kesztyűkkel először Varsóban és Krakkóban jelennek meg az automatákban. Ez az újítás az automaták üzemeltetőiek túlélését is szolgálja.

E cégek ugyanis jelenleg ez a csőd szélén állnak: a gépek kihasználatlanul állnak pályaudvarokon és az iskolákban. A vállalkozások vezetői egy ideje keresték a módját, hogyan tudnák visszacsalogatni a vásárlókat. Közülük nyolc lekésett az újításról, ugyanis az elmúlt hetekben már csődbe ment. A többiek úgy vélik, ez az ötlet új korszak kezdetét jelentheti az ágazatban - maszkokat az épületeken kívüli automatákban is kínálják majd.

Persze nem hiányoznak azok a hangok sem, amelyek szerint a maszkok drágák - egy darab 8,8 zlotyba (680 forint) kerül. Az automatás vállalatok szerint azonban nem lehet összehasonlítani a mostani árakat a járvány előttiekkel, mert manapság hiánycikk az arcmaszk, illetve a fertőtlenítő folyadékhoz szükséges műanyag palack.

Lengyelországban néhány nap múlva kötelezővé teszik, hogy az emberek közterületeken arcmaszkot hordjanak, így az automatások nagy üzlet előtt állhatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jakob big nose, 2020.04.14 14:10

@europeer:

én már rég csak a upcsúti focisták zokniját húzom a kezemre, s tudod miért?

mert minőségi (2rule) és a lábszag mindent megöl. a legjobb cucc.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.04.14 14:03

"egyszer használatos kesztyűkkel"
A világ most kapott példát, hogy milyen fontos az egyszerhasználatos / eldobhatós eszköz.
Nem szabad betiltani a bolti nylon zacsikat és a flakonokat.
A lufi haszontalan és káros, a zacsi fontos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html