Koronavírus: új javaslat jött a maszkokra, 12 évnél idősebb gyerekeknek is ajánlott

A 12 év felettieknek leginkább akkor kell maszkot hordaniuk, ha az egyméteres távolság nem tartható.
Csernátony Csaba, 2020. augusztus 23. vasárnap, 12:31
Fotó: Prágai Nemzeti Múzeum

A 12 évnél idősebb gyerekeknek is maszkot kellene viselniük a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében, ugyanúgy, ahogy a felnőtteknek, a 6-11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) új ajánlása szerint - írja az Index az MTI nyomán.

A 12 év felettieknek különösen abban az esetben kellene maszkot viselniük, ha környezetükben nem biztosítható az egyméteres távolság az emberek között és nagy a fertőzésveszély. A 6 és 11 év közöttiek maszkviselése aszerint ajánlott, hogy mekkora a fertőzésveszély a környezetükben, a gyerek képes-e hatékonyan viselni a maszkot, tudja-e ezt felnőtt ellenőrizni, és hogy áll-e rendelkezésre elegendő maszk.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a maszkviselés hogyan befolyásolja a gyerek tanulását, lelki-társadalmi fejlődését, és hogy kerül-e kapcsolatba olyan emberekkel, akiknél nagy kockázata van a súlyos megbetegedésnek. Az öt éven aluli gyerekeknek nem kell maszkot viselniük, összevetve a biztonság kérdését és a gyerek érdekeit a szakosított ENSZ-szervezetek szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

xyjani, 2020.08.23 17:58

Jobban agodom a környezetemért mint az emberekért, végülis egyre jobban szennyezük a környezetünket az eldobált maszkokkal, kesztyükkel.
Tudni illik, hogy ami árt a természetnek, az árt az emberiségnek is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csodacsampi, 2020.08.23 16:35

Oszt tessenek má mondani,az összesereglett turul-lovagok miért nem viseltek maszkot a tiszti főtáltos asszony águsztus huszadiki, nyalonc-díjának átadásakor ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html