Kínának fel kell hagynia a vadállatok fogyasztásával, de ez nem lesz könnyű

Kína betiltotta a vadállatok fogyasztását a koronavírus miatt, ez azonban tömegek nemtetszését válthatja ki, hiszen óriási pénzek vannak az egzotikus állatok tenyésztésében és feldolgozásában, illetve a tradíciók sem egyszerű lesöpörni az asztalról - írja a vg.hu a CNN nyomán.
Szász Péter, 2020. március 9. hétfő, 18:10
Fotó: AFP

Ahhoz, hogy Kínában ne fogyasszanak olyan, európai szemmel egzotikus állatokat, mint a kígyó, a denevér vagy a tobzoska egy egész ország kultúráját kellene teljesen kicserélni. Hagyománynak számít ugyanis a vadállatok fogyasztása, és az ősi kínai gyógyászatban is számottevő ezeknek a fajoknak a hasznosítása - olvasható a portálon.

Egy három éve készített tanulmány szerint közel egymillió embernek biztosít munkát a vadállatok étkezési célra való tenyésztése és forgalmazása, és a vadkereskedelem hetvenhárom milliárd dollárt ért el 2017-ben.

A vírus kitörése óta mintegy húszezer vadfarmot zártak be vagy került karantén alá - a források szerint, de valószínűsíthető, hogy még sokkal több ilyen állattanya található Kína területén. A nagyvárosokban egy egyébként sokkal többen ellenzik a vadállatok fogyasztását, mint vidéken.

A tilalom betartatása nem lesz könnyű, egyelőre még az sincs pontosan megfogalmazva, hogy mi számít vadállatnak, és mi nem. A nyulakat és a galambokat például nem érinti a tiltás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2020.03.09 18:41

Ezeket a dolgokat már az ősi Kínában is fogyasztották. Inkább az a lényeg hogy a biológiai és a vegyi-fegyver kutatásoknak és úgy általában a fegyverekre költött pénzek egy részének az ellenanyag-kutatásban lenne a helye. Nem kellene fegyvergyártásra költeni a pénzt hogy pusztítsuk az embereket. Arra ott vannak a vírusok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html